سفارش تبلیغ
صبا ویژن

                           آزاد

عالی



 زبان عربی کامل‌ ترین زبان هاست
از نظرزبان شناسان، زبان عربی از کامل ‌ترین زبان های دنیاست که بهخوبی می تواند مفاهیم و مطالب گسترده و عمیق را در قالب های زیبا و کوتاه بیان کند. [30] [31] [32]

 عدم لزوم عربی بودن تمامعبادات
عربی بودن الفاظ و اذکار در هر حکم و عبادتی شرط لازمنیست. همان طوری که بنابر نظر بعضی از علما، عربی بودنصیغه عقدازدواجضرورتی ندارد[33]و بعضی از علما همچونامام خمینی (ره) در این باره می‌ فرمایند: اگر مکلف خودشنمی‌تواند صیغه را به عربی بخواند، حتی در صورتی که بتواند وکیل بگیرد، جواز عقد بهغیر عربی خالی از قوت نیست. [34] همچنین لازم نیست دعاها نیز حتماً به عربیخوانده شوند و انسان در غیر از حالت نماز می تواند با خداوند به هر زبانی صحبت و بااوراز و نیازکند و بهفتوای اکثرمراجع، در نماز نیز درغیر از اذکار واجب و خصوصاً درقنوت، می تواند به زبان غیرعربیدعاکند. [35] البته آنچه گفته شد به معنای بی توجهیمسلمانان به معانی اذکار در نماز و… نیست، بلکه بر هر مسلمان لازم است که با معناینماز و دعاها آشنا گردد تا بفهمد با خدای خود چه می‌گوید، و در این صورت است کهاعمال او خشک و بی‌ روح تلقی نشده و سکوی پرواز او به سوی ابدیت خواهندگشت.

دعا وزبان عربی[ویرایش]



دعاها هر چند، لازم نیست به عربی خوانده شوند؛ حتی دعا در نماز به زبان فارسی جایز است، ولی بهتر است دعاهایی که از ائمه‌(ع) صادر شده‌ اند با عنایت و توجه به معانی آنها، به زبان عربی خوانده شود. مطلب زیر دلیل این امر را برای ما واضح می‌ سازد:

 استحباب دعا کردن به زبان عربی
همان گونه که قرآن سخن خداوند با بشر است، دعاهای ائمه(ع) سخن بشر با خداوند است، و به آن قرآن
صاعد می گویند. از این روی این دعاها همچون قرآن، مشتمل بر حقایق و معارف عمیقی هستند که زبان عربی بهترین زبان برای بازگو کردن آنهاست.
و به همین جهت خوب است هر مسلمان با معنای نماز و دعاها آشنا گردد تا بفهمد با خدای خود چه می‌گوید، و در این صورت است که اعمال او خشک و بی‌ روح تلقی نخواهند شد و سکوی پرواز او به سوی ابدیت خواهند گشت.

 شرایط دیگر تأثیر گذاری دعا
نکته مهم تر این که انسان باید شرایط دیگر تأثیر گذاری
دعا را نیز رعایت کند، مانند این که: دعا نباید بر خلافسنت الهی باشد؛ همراه باصلوات برپیامبر (ص) و آل او باشد؛ دعا کننده تنها امیدش به خدا باشد و بر غیر او تکیه نداشته باشد؛ حالت اخلاص و نیاز در او باشد؛ زبان و قلبش با هم هماهنگ باشند؛واجبات را انجام دهد ومحرمات را ترک کند، طلباستغفار ازگناهان خود نماید؛اصرار بر دعا کند و با یقین از خدا بخواهد و مأیوس نباشد [36] [37] [38] [39]

منبع اسلام پدیاو    ویکی فقه






نوشته شده در تاریخ شنبه 95 اردیبهشت 18 توسط رضاابراهیمی